Vertaling Poolse gedichten van Sławomir Worotyński

Onlangs verscheen in Vilnius de dichtbundel Samotność (Eenzaamheid) van de Poolse dichter Sławomir Worotyński (1942-1983). De bundel bevat vijf van zijn gedichten, in zowel het originele Pools als in zes andere talen: Litouws, Russisch, Noors, Grieks, Italiaans en Nederlands. Ik mocht de Nederlandse vertalingen voor mijn rekening nemen.

De bundel is het eerste deel in een nieuwe serie uitgaves, getiteld Ścieżkami wileńskiego słowa/Vilniškio žodžio takais (Over de paden van het Vilnische woord), die als doel heeft meer aandacht te genereren voor de banden tussen Poolse en Litouwse literatuur. Hoewel Worotyński namelijk schreef in het Pools, werd hij geboren in het huidige Litouwen en debuteerde hij in een tijdschrift uit Vilnius.

De volledige titelgegevens van de bundel luiden: Sławomir Worotyński/Славомир Воротынский/Σλαβομιρ Βοροτινσκι, Samotność/Vienatvė/Одиночество/Ensomhet/Μοναξιά/Solitudine/Eenzaamheid, Paweł Krupka and Viktoras Tamošiūnas (eds.) (Vilnius: Krajowe Stowarzyszenie Literatów Polskich/Respublikinė lenkų rašytojų draugija 2020).

De aankondigingsposter van de presentatie van de bundel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *